2019 Kaymakam Alımı İlanı Yayımlandı

featured

İçişleri Bakanlığınca 100 kaymakam adayı alınacak.

Kaymakam adaylığı sınav ilanı, Resmi Gazete‘nin çeşitli ilanlar kısmında yayımlandı.

2019 yılı Kaymakam adayı alımı sınav ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda 100 Kaymakam Adayı alımı için 9 Kasım 2019 günü sınav yapılacağı bildirildi. İşte Kaymakam alımı başvuru şartları ve detaylar.

 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

  • Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya;
  • Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak.
  • Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayan kaymakam aday adayları; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adayları ise noter onaylı diploma suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmek zorundadırlar.
  • 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A, 657 sayılı DMK’nın 48/A, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 274/A ve Kaymakam Adayları Yönetmeliği’nin 5. maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak.
  • 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1984 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).
  • Askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak

SINAV 9 KASIM 2019 GÜNÜ

Kaymakam Adayı alımı için önce yazılı sınav yapılacak. İlana başvuru yapan adaylar 9 Kasım 2019 günü sınava alınacak. Sınav Ankara ‘da yapılacak ve adaylara toplamda 100 soru sorulacak. Sınavda başarılı olan adaylar , sonraki seçim aşamalarına katılmaya hak kazanacak.

BAŞVURU TARİHLERİ

Kaymakam adayı sınavına başvurular internet üzerinden alınacaktır. Müracaatını yapmak isteyen adayların 19-25 Eylül 2019 tarihleri arasında herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvurusunu yapması gerekmektedir.

2019 Kaymakam Alımı İlanı Yayımlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.